Retssager

Nyt retsmøde i Ole Christiansens sag om spildevandsrensning

Ole Christiansen, bestyrelsesmedlem i Fair Spildevand, fik sit retsmøde i august udsat, og nu er han indkaldt igen den 7. november. Han ser frem til at få sin sag for retten, og mener at have en god sag mod Roskilde kommune.

Ole Christiansen, bestyrelsesmedlem i Fair Spildevand og ejer af en gård i Roskilde, modtog et påbud om spildevandsrensning tilbage i 2014. Kommunen har på intet tidspunkt givet sig tid til at undersøge de konkrete forhold på grunden, og derfor har Ole Christiansen nægtet at rette sig efter kommunens påbud og den efterfølgende politianmeldelse. Retsmødet den 21. august blev udsat og nu er mødet sat til 7. november, hvor Ole Christiansen ser frem til en afgørelse i sagen.

”Jeg er stadig forarget over, at Roskilde Kommune ikke vælger dialogens vej, og vi i stedet skal til at bøvle rundt i retssystemet”, siger han og fortsætter: ”Jeg er nået dertil, at det eneste sted, hvor jeg kan få en retfærdig behandling er ved domstolene, så jeg ser faktisk frem til at komme i retten”.

Kommunens ansvar at dokumentere udledning

Det er kommunernes ansvar at dokumentere overfor borgerne, at der foregår en udledning, som kan lede til et påbud om spildevandsrensning, men ifølge Ole Christiansen har Roskilde Kommune nægtet at måle konkret på udledningsgraden af spildevandet. ”Jeg har forlangt, at kommunen skal bevise udledningssgraden af spildevandet, men det har de nægtet pure, derfor mener jeg, at vi har en god sag”, siger Ole Christiansen.

Ser frem til en afgørelse i sagen

Ole Christiansen ser frem til en afgørelse i sagen og håber, at hans sag kan støtte andre i samme situation.

”Det bliver spændende at se, hvad retsmødet den 7. november ender med. Der er mange borgere som står i samme situation som mig og som afventer, hvad der sker i min sag. Til dem kan jeg kun opfordre til at holde fast, og også få deres egen sag afprøvet ved domstolene”.

Læs mere om foreningen i den officielle facebookgruppe Fair Spildevand.
Foreningen kan kontaktes på: kontakt@fairspildevand.dk